Positionering

Zet jouw merkin de spotlight.

Hoe mooi jouw product of dienst ook is, als je de beoogde doelgroep niet aanspreekt, word je niet gezien. Daarom is het belangrijk om jouw merk te positioneren. Een authentieke, relevante en onderscheidende positionering laat zien wie je bent, waar je voor staat en welke waarden voor jou belangrijk zijn. Het biedt handvatten voor het activeren en uitrollen van je merk en vormt de meetlat voor al je marketinguitingen. Pas als je positionering helder is weet jouw doelgroep wat je voor hen kunt betekenen. 

Logisz positionering
icon-positionering

Aan de slag met jouw positionering?

Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag. In een energieke sessie toveren we jouw unieke positionering boven water. Hiermee geef je de concurrentie het nakijken. All lights on you!

Waarom positioneren?

Simpel; eerst jouw profiel, dan jouw profit. Jouw positionering – of merkkarakter – is de basis voor alle marketingcommunicatie. Klop je bij ons aan voor een nieuwe huisstijl, een nieuwe website, een beursstand… Wat je wens ook is, we zullen altijd eerst tot de kern willen komen. Daarna kunnen we de markt gaan bewerken. Jouw positionering bepaalt namelijk de richting. Van daaruit worden de uitstraling, communicatie en overige acties gekozen. 

Teamoverleg

Positioneren, zo doen wij dat bij LOGISZ!

‘Wij hebben geen behoefte aan dikke rapporten en analyses’, horen wij vaak. Dat is mooi, wij ook niet namelijk! Door middel van een interactieve sessie gaan we de diepte in met elkaar, maar we blijven bovenal pragmatisch. In zo’n sessie willen we drie onderwerpen helder krijgen:

  • Wat maakt jou authentiek?
  • Wat maakt jou relevant voor de doelgroep?
  • Hoe ben je onderscheidend op de sterke punten van de concurrenten?
Aan de hand van diverse subvragen ontstaat er een duidelijke, inspirerende analyse waarmee we de definitieve strategie bepalen. Deze analyse vatten we samen in een brandbook of merkmanifest. 

Von Gahlen

Antwoorden op why, how, what.

Een bijzonder voorbeeld is de positionering van Von Gahlen. Bij Von Gahlen worden onder andere hot cells voor de nucleaire geneeskunde en radiofarmacie gefabriceerd. Weet jij wat dit is? Wij eerst ook niet. 😉 Maar via diepte-interviews, onderzoeken en klantbezoeken kregen we een helder beeld. Samen beantwoordden we de vragen: wie is nou écht Von Gahlen, waar staat Von Gahlen voor en welke waarden zijn het meest belangrijk? Dit staat nu helder opgeschreven in een brandbook. Een goede basis om de markt mee te bewerken!

Von Gahlen - postionering

Wij ontwikkelden een positionering voor onder andere

De LOGISZ aanpak

Imagine • Create • Action

Wij werken niet voor, maar mét jou. Door het bundelen van onze kennis en krachten realiseren we succes. Dit doen we vanuit een continue flow. Imagine • Create • Action.

IMAGINE

Door goed te luisteren, te kijken en te analyseren voeden we onze verbeeldingskracht. We nemen de tijd om jou en je organisatie te leren kennen en te begrijpen. Een belangrijke voorwaarde, want dit creëert inzicht. Zo zien we kansen en mogelijkheden die jou vooruitbrengen.

CREATE

We bedenken, ontwerpen en bouwen. Alle disciplines van onze professionals komen hier samen. Met ons inlevingsvermogen maken we van al jouw marketing- en communicatiemiddelen een doeltreffend en eenduidig geheel.

ACTION

In deze fase gaan we live! We blijven kritisch monitoren, maar kijken ook alvast vooruit. Zo komen we weer tot nieuwe inzichten en optimaliseren wij doorlopend het resultaat. Op deze manier ontstaat een oneindige beweging, waarmee wij samen met jou ambities blijven waarmaken.

Op zoek naar jouw DNA?

In een energieke sessie ontdekken we jouw onderscheidende merkidentiteit!

Laat via dit formulier weten wat wij voor jou kunnen betekenen of neem rechtstreeks contact op met Niels. Hij helpt je graag verder.

Dankjewel voor je interesse. Wij gaan graag samen met jou aan de slag. Je hoort daarom snel van ons!

Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement

Dit is Niels

Hij helpt je graag verder.

Niels Konings

Niels Konings

General Manager

Stuur Niels een mailtje