Een online platform

Dat helpt bij studiekeuzes.

Dit jaar organiseerden beide Doetinchemse Rotaryclubs voor de 31ste keer de jaarlijkse beroepenvoorlichting. Niet in Schouwburg Amphion zoals gewoonlijk, maar online. Vanwege de coronamaatregelen dreigde het evenement voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door te gaan. De Rotaryclubs, Stichting Achterhoek VO en LOGISZ sloegen de handen ineen en ontwikkelden samen een gebruiksvriendelijk online platform. 

210721 Website laptop, logo + ipad

Integratie van Microsoft Teams

De beroepenvoorlichting is voor leerlingen van havo 4 en vwo 4 & 5 van middelbare scholen in Doetinchem, Silvolde en Aalten. Zij stellen in een-op-een gesprekken vragen aan mensen met het beroep van hun keuze. Ditzelfde format wilden we behouden voor de onlineversie. Daarom ontwikkelden we in korte tijd een gebruiksvriendelijke website. Als Microsoft-partner combineerden we deze met de functionaliteit van Microsoft Teams. Zo kregen leerlingen via een landingspagina toegang tot 120 digitale spreekkamers met elk een beroepsvoorlichter. 

De voorlichters hoefden niets extra’s te installeren om deel te kunnen nemen. We maakten voor iedere voorlichter een eigen login voor MS Teams met bijbehorende rechten aan. Daarnaast kregen zij van ons een duidelijke handleiding, zodat ze vooraf konden testen of alles werkte. Gedurende het hele evenement monitorde LOGISZ het systeem en boden we technische ondersteuning waar nodig.
microsoft-teams

 

Introvideo en decanenkamer

Voor de landingspagina van de Beroepenvoorlichting maakten we een introvideo. In deze video vertelden een lid van de Rotary en een decaan hoe het evenement in zijn werk ging. Leerlingen konden met algemene vragen terecht in de digitale decanenkamer. Hier zat hun eigen decaan klaar om via MS Teams antwoorden te geven. 

Een groot succes

In totaal hebben meer dan 300 leerlingen en 120 beroepenvoorlichters deelgenomen aan het online evenement. Zowel de Rotary als de deelnemende scholen spraken van een groot succes! De leerlingen en hun ouders vonden het prettig om vanuit hun eigen huis informatie te verzamelen in een veilige en gebruiksvriendelijke online omgeving. 

Facts & figures

  • 1 online platform met MS Teams-integratie
  • 8 decanen
  • 300 leerlingen uit havo 4 en vwo 4 & 5
  • 120 beroepenvoorlichters

 

Ook ontmoeten op afstand?

Online events zijn uitstekend geschikt om elkaar op afstand te ontmoeten. In het onderwijs, maar ook voor andere branches biedt de combinatie van een landingspagina en een toegankelijke service als MS Teams mogelijkheden om ambities waar te maken. 

Dat wil ik ook