Nieuwe uitstraling voor Staring College

Met bijbehorende communicatiemiddelen.

Het Staring College biedt voortgezet onderwijs op verschillende locaties in Lochem en Borculo. Ze zijn zelf gestart met een herpositionering en hebben de hulp van LOGISZ ingeschakeld voor het implementeren van deze nieuwe positionering. Wij hebben de visie en missie aangescherpt en het kernverhaal geformuleerd waarin we vertellen waar zij voor staan. Dit combineerden we met een vernieuwde visuele identiteit die aansluit bij de gekozen positionering. Aan de hand hiervan maakten we een nieuwe website, diverse huisstijlmiddelen en communicatiemiddelen voor de open dag. Met deze nieuwe identiteit nemen zij een eigen, herkenbare plek in tussen het onderwijsaanbod in de regio.

230131 - LGSZ Case - Staring College - Hoofdafbeelding

Een logo en huisstijlmiddelen bij de nieuwe merkidentiteit

Uit gesprekken met medewerkers van het Staring College, leerlingen en hun ouders kwamen de eindwaarden geborgenheid, veiligheid en plezier naar boven. Aan de hand hiervan hebben we het bestaande merkverhaal aangescherpt en een nieuw logo ontworpen. Voor herkenbaarheid kozen we voor krachtige kleuren die afgeleid zijn van de kleuren uit oude logo. De nieuwe tinten stralen energie, vertrouwen en passie uit, om de eindwaarden te ondersteunen. De cirkel in het logo staat voor de leerling; het middelpunt van het Staring College. Deze geven we een podium met de horizontale lijn. De pay-off ‘dichter bij jou’ is verwerkt met een handgeschreven lettertype. Voor de herkenbaarheid voerden we de nieuwe huisstijl door in diverse communicatiemiddelen.
Staring College
230131 - LGSZ Case - Staring College - Tweede afbeelding

Een website in de nieuwe huisstijl

Op basis van de nieuwe merkidentiteit en huisstijl realiseerden wij ook een nieuwe website. We analyseerden hierbij welke pagina's het meest bezocht werden op de oude website. Vanuit daar creëerden we een nieuwe sitemap met hoofdpagina's waarbij de teksten van de oude website herschreven in de nieuwe tone of voice. Om de doelgroep, bestaande uit leerlingen van groep 7 en 8, aan te spreken hebben we binnen het webdesign gebruik gemaakt van veel kleurgebruik en veel grote afbeeldingen. De kleuren van de nieuwe huisstijl komen in verschillende tinten terug; zo is geen enkele pagina hetzelfde. 

  Communicatiemiddelen voor de open dag 

  Voor de open dag ontwikkelden we diverse communicatiemiddelen in de nieuwe huisstijl. Zo maakten we onder andere advertenties voor lokale kranten, posters voor in basisscholen en canvasdoeken voor langs de Rondweg in Borculo. We ondersteunden de school met social mediaberichtgeving die het Staring College voor en tijdens de open dag plaatste op de eigen kanalen. Voor de informatievoorzieningen in de gebouwen maakten we diverse roll-up banners.

  230131 - LGSZ Case - Staring College - Vierde afbeelding

   

  Een greep uit de Staring College huisstijlmiddelen

   

  Staring nieuwe huisstijl
  Staring nieuwe huisstijl
  Staring nieuwe huisstijl

  Jouw merkidentiteit doorvoeren in de huisstijl?

  Met een huisstijl die past bij jouw merkidentiteit spreek je de juiste doelgroep aan.