Nieuwe webshop voor Havé-Digitap

Een succesvolle stap in de digitale transitie.

We hebben al veel mooie stappen gezet met Havé-Digitap, leverancier en kennispartner van test- en meetinstrumenten uit Molenaarsgraaf. Maar het hoogtepunt van onze samenwerking in 2022 was de livegang van hun maatwerk
e-commerceplatform.  De processen rond bestellen, voorraden bijhouden en aanmaken van klantprofielen zijn hierbij volledig geautomatiseerd met AFAS en het Product Information Management (PIM) systeem Compano.
221221-3Cases-page---1e-foto_have-digitap

Van strategische positionering tot webshop

Onze samenwerking begon met de aanvraag voor een nieuwe webshop. Een vergaande automatisering van technische processen was hierbij een belangrijke voorwaarde. Wij stelden voor om eerst de positionering en uitstraling onder de loep te nemen om te zien of deze nog aansloten bij hun doelgroep, die voornamelijk bestaat uit elektrotechnische groothandels en installateurs. Samen met Havé-Digitap ontwikkelden we een vernieuwde strategische positionering en visuele identiteit die aansluiten bij hun ambities. Met de nieuwe pay-off ‘Meet het beter. Weet het beter’ presenteren zij zichzelf nadrukkelijk als leverancier én kennispartner.  


221222-3Cases-page---Have-Digitap---beeld-01-logo-met-payoff
221222-3Cases-page---Have-Digitap---beeld-02---afas-en-compano

Vooronderzoek van bedrijfsprocessen

Onze opdracht was het ontwikkelen van een verkoopplatform op maat dat past bij de positionering en visuele identiteit en tegelijkertijd technische workflows automatiseert. Voordat we de webshop konden bouwen moesten we eerst samen de randvoorwaarden verkennen. We verdiepten ons in het orderproces van Havé-Digitap, zodat we een goed werkende connector met AFAS konden ontwikkelen en overbodige processen konden uitsluiten. We onderzochten welke data uit AFAS en Compano gedeeld moest worden om het platform zoveel mogelijk te automatiseren.  

  Bestelautomatisering en continu inzicht

  Na veel overleggen en testen leverden we een veilige cloudoplossing die helemaal was ingericht op de bedrijfsprocessen van Havé-Digitap. Bestellingen zijn volledig geautomatiseerd: van het aanmaken van nieuwe debiteuren tot het bijhouden van de actuele voorraad. Alle synchronisaties zijn inzichtelijk gemaakt. Eventuele foutmeldingen kunnen hierdoor snel worden opgelost. Na het inloggen ziet elke klant de voor hem specifieke prijzen die zijn gebaseerd op gemaakte afspraken, ook bij speciale acties. Bellen en mailen voor een prijs op maat is dus niet meer nodig.  

  221221-3Cases-page---3e-foto_have digitap
  221222-3Cases-page---Have-Digitap---beeld-04---weet-en-meet

  Weet & Meet-voordelen

  Het volledig geautomatiseerde bestelproces betekent niet dat de website van Havé-Digitap onpersoonlijk is. Op de website positioneren zij zich duidelijk als laagdrempelige kennispartner. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de directe contactmogelijkheden met vakspecialisten op de verschillende pagina’s. Daarnaast helpen zij je met de Weet & Meet-voordelen: een bundeling van kennis en diensten waarmee het gereedschap up-to-date en in topconditie blijft. Dit concept en bijbehorend beeldmerk hebben we samen ontwikkeld.

  Automatiseren met een persoonlijke touch?

  Met een scherpe positionering en gebruiksvriendelijke webshop breng je jouw doelgroep in beweging.