Communicatietraject van Portuur

Van naamgeving tot website.

Het Assink lyceum en het Staring College startten in 2020 de verkenning van een bestuurlijke fusie. Vanwege krimp in de regio werkten de twee scholen al samen op het gebied van onderwijs, personeel, organisatie, financiën & IT. Door te fuseren op bestuurlijk niveau kunnen zij meer baanzekerheid en toekomstbestendig onderwijs garanderen in de Achterhoek en Twente. De scholen behouden wel hun eigen identiteit. 

Wij ondersteunden tijdens het hele traject met een doelgerichte communicatieaanpak. Van naamtraject en huisstijl; tot nieuwsbrieven en de ouderraadpleging.  

220329 Portuur - case page - 1e foto

Animatie voor iedere doelgroep

Het communicatietraject richtte zich op uiteenlopende doelgroepen. We ontwikkelden een passende boodschap voor docenten, medewerkers en ouders/verzorgers. In de eerste fase van het traject maakten we een animatie over de bestuurlijke fusie. In slechts 2,5 minuut vertellen we wat de bestuurlijke fusie voor deze doelgroepen betekent. 

Het naamtraject

Toen de bestuurlijke fusie definitief werd goedgekeurd, startten we met een naamtraject. Na veel brainstormen en onderzoeken was daar de naam: Portuur. Dit is het synoniem van ‘gelijke’, ‘medespeler’, ‘collega’ of ‘teamgenoot’. Hiermee benadrukken we de verbinding en gelijkwaardigheid tussen de scholen, medewerkers, ouders en leerlingen. Bovendien staat het woord port voor ‘haven’; een veilige aanlegplaats voor zowel medewerkers als leerlingen.  
220329 Portuur - case page - 2e foto-Logo+Payoff
Portuur website

Een website als centraal platform

Bij een nieuwe stichting is een nieuwe website onmisbaar. Onze creatieve designers ontwikkelden een huisstijl en goten deze in een webdesign. We interviewden de bestuurders van Portuur en schreven de teksten. De website bouwden we in het CMS-systeem Umbraco. Dit is een gebruiksvriendelijke omgeving waarin medewerkers zelf content kunnen wijzigen en toevoegen. Na een training van onze marketeers, kunnen ze zelf aan de slag! 

Ook doelgericht jouw boodschap overbrengen?

Met een helder verhaal in verschillende vormen breng je jouw doelgroep in beweging.

Dat wil ik ook