20X MEER WEBSITEBEZOEKERS

Dankzij doelgroepgerichte SEO-pagina’s.

Samen met Curan, specialist in intermitterende katheters, hebben we geïnvesteerd in zoekmachine geoptimaliseerde pagina’s. Want hoe meer relevante bezoekers op je website, hoe meer leads je genereert. Het combineren van hun kennis over de doelgroep met onze kennis van online marketing bleek een succesformule! De maandelijkse bezoekersaantallen schoten met een groei van 1.900% door het dak. En betaalt zich terug in het aantal proefpakketaanvragen. 

Dit is hoe wij voor onze klant Curan online succes behaalden met doelgroepgerichte SEO-pagina’s.

SEO pagina's Curan

De juiste doelgroep en concrete doelen

De enige weg om een Curan katheter in handen te krijgen is via een medisch specialist. Toch is het een doordachte strategie om de marketingactiviteiten van Curan te richten op eindgebruikers. Bemachtig je bij hen een voorkeurspositie dan ontstaat er vanzelf een marktvraag. Deze vraag vanuit de markt stimuleert inkoop bij de leverancier. De nieuwe SEO-pagina’s hebben dan ook als doel om meer bezoekers (eindgebruikers) naar de website te trekken en daardoor meer proefpakketaanvragen te genereren. Een pull strategie waarmee we de keten in stand houden én bijdragen aan het verkoopsucces van Curan.

icon-paper-plane

+ 1900%

Maandelijkse websitebezoekers

Ranking

47

Top 3 rankings in Duitsland

Zoekopdrachten

106,25%

Groei branded zoekopdrachten

icon-comments-alt

+ 180,9%

Maandelijkse proefpakketaanvragen

lgsz-case---curan---laptop-iphone-min

SEO-geoptimaliseerd kenniscentrum 

Op basis van de merkbelofte ‘Curan, meets your needs’ wil Curan zichtbaar zijn en waarde toevoegen in alle fasen van de customer journey: van potentiële klanten in de oriëntatiefase tot trouwe eindgebruikers. Daarom doken wij in hun zoekgedrag: waar zit veel zoekvolume op en waar liggen de kansen? Zo leerden we waar de specifieke behoeften van de doelgroep liggen. Op basis van deze kennis formuleerden we samen met de specialisten van Curan relevante vragen en antwoorden. Deze content vulden we aan met illustraties, video’s en een duidelijke CTA voor de aanvraag van een proefpakket.

Het resultaat? Inhoudelijk sterke pagina’s die we hebben gebundeld in het SEO geoptimaliseerde kenniscentrum ‘Actief leven met een blaasprobleem’. Na de succesvolle lancering in het Nederlands volgde een uitrol in vijf andere talen snel.

  Google toppositie in Europa

  De SEO-pagina’s geven bezoekers snel een inhoudelijk antwoord op hun vraag. Daar wordt Google blij van. De herkenning en waardering van deze gebruiksvriendelijkheid én relevantie zie je terug in de zoekresultaten op Google. Voor een deel in Nederland, maar voor een nog veel groter deel in de rest van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Pagina's in alle zes de talen behalen regelmatig een top 3 positie én worden door Google gebruikt als rich snippet. En dat zie je terug in de bezoekersaantallen.


  Bezoekersaantallen Curan Europa
  Bezoekersaantallen

  En de vooraf gestelde doelstellingen? 

  Die zijn dankzij de goede resultaten op Google ruimschoots behaald!

  • Het maandelijkse bezoekersaantal van de website is gestegen van 500 naar 10.000.
  • Het aantal proefpakketaanvragen is dankzij de SEO-pagina’s gestegen met maar liefst 180,9%.
  2300810 - LGSZ Case - Curan - Slider 1
  2300810 - LGSZ Case - Curan - Slider

  Wil jij ook het aantal leads verhogen met doelgroepgerichte SEO-pagina's?

  Contact opnemen