Een doelgerichte rebranding

Voor familiebedrijf Strating.

Familiebedrijf Steenindustrie Strating is anderhalve eeuw geleden opgericht. In al die jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een moderne gevelsteenproducent. Een ontwikkeling die aan de buitenkant nog niet terug te zien was. Met de behoefte aan een herpositionering en bijpassende, moderne uitstraling kwam Strating bij LOGISZ terecht. Zorgvuldig en vol enthousiasme zijn we samen aan de slag gegaan. Met een volledige rebranding als resultaat.


240305 - LGSZ Cases - Strating (header)

De juiste doelgroep aanspreken

Strating maakt gebruik van een uniek, flexibel productieproces. De medewerkers kunnen daarom snel inspelen op de wensen van de klant. Een werkwijze die perfect past bij de wensen van de primaire doelgroep: architecten. Maar deze moderne, klantgerichte werkwijze kwam in het bestaande merkverhaal niet naar voren.

Om beter aan te sluiten bij de doelgroep hebben we de relevante en onderscheidende elementen uit het bestaande verhaal gehaald: het ambachtelijke, gebruik van de unieke strengperstechniek en de rijke traditie. En deze aangevuld met vakkennis en de moderne benaderingswijze die zij hebben voor hun producten en diensten: meesterschap. De basis voor een nieuw merkverhaal én bijpassende naam. Strating Gevelsteenmeesters.

  Logo Strating Gevelsteenmeesters

  Zorgvuldig proces

  Het ontwikkelen van een merkverhaal is een zorgvuldig proces. Al helemaal als je bedrijf voortbouwt op een rijke traditie. Daarom hebben we het vernieuwde verhaal direct gepresenteerd met een bijpassende uitstraling: kleuren, een logo en visuals van uitgewerkte communicatiemiddelen. We maakten ook een moodvideo om de sfeer en beleving van het nieuwe merk over te brengen. Zo konden de medewerkers het nieuwe ‘Strating Gevelsteenmeesters’ nog beter ervaren. 

  Het nieuwe Strating in communicatiemiddelen

  Op basis van de nieuwe branding hebben wij een marktbewerkingsplan opgesteld. Met communicatiemiddelen en -kanalen die passen bij de nieuwe doelgroep. Van een opvallende beursstand en ingerichte social media kanalen, tot een compleet nieuwe website en een corporate movie.

  Strating Communicatiemiddelen

  Een greep uit wat we gemaakt hebben

  • Website
  • Corporate brochure
  • Corporate movie
  • Brandbook
  • Vlaggen
  • Sfeerfotografie
  • Social media templates
  • Visitekaartjes
  • Briefpapier en Word-templates
  • Beurswanden
  • Stickers
  • Referentievideo's
  • E-mailhandtekening

  Samen blijven bouwen

  De nieuwe positionering is een mooie stap richting nog meer leads, nieuwe samenwerkingen en prachtige projecten. En samen met Strating blijven wij bouwen aan hun nieuwe merk. Hiervoor zijn we continu met elkaar in gesprek. Want hun kennis van het vak en de doelgroep is de basis voor onze marketingcommunicatie-activiteiten. Zo zijn we hun flexibele, schaalbare marketing- en communicatieafdeling: plug-and-play noemen wij dat. Met als resultaat: effectieve, doelgerichte marketing die aansluit bij de behoefte van de doelgroep. 

  Strating huisstijl
  Strating site
  Strating site
  Strating medewerkers
  Strating werk
  Strating stenen
  Strating showroom

  Wil jij met jouw merk ook een onvergetelijke indruk achterlaten bij jouw doelgroep?

  Ja, dat wil ik!