Gepersonaliseerde en overzichtelijke website 

Voor Energieloket Achterhoek.

Energieloket Achterhoek werkt in opdracht van acht Achterhoekse gemeenten. Bij het Energieloket kun je terecht voor alles wat met energie besparen te maken heeft. Van inzicht en advies over energiebesparing tot informatie over financieringsmogelijkheden. Energieloket Achterhoek was onderdeel van Agem, dat begin 2023 is opgesplitst in een aantal nieuwe entiteiten. Wij hebben nieuwe websites voor deze entiteiten gerealiseerd, waaronder die van Energieloket Achterhoek. Een verbeterde navigatiestructuur en gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers waren hierbij prioriteit.

Energieloket - Hoofdafbeelding

Personalisatie per gemeente: relevante informatie voor inwoners 

Voor de nieuwe website van Energieloket Achterhoek is het belangrijk dat de informatie voor de bezoekers overzichtelijk en gemakkelijk te vinden is. Wij hebben slimme technologie ingezet waarbij de website de locatie van de bezoeker analyseert. Bevindt de bezoeker zich in de gemeente Doetinchem? Dan past de content op de website zich visueel en inhoudelijk aan op deze gemeente. Hierdoor krijgt de bezoeker gepersonaliseerd te zien welke mogelijkheden er in deze gemeente zijn op het gebied van verduurzaming. Bovendien slaat de website deze gegevens op voor het volgende bezoek. 

230516 - LGSZ Case - Energieloket - Eerste afbeelding
Energieloket

Overzichtelijke navigatiestructuur

Als je je woning wilt verduurzamen, is er enorm veel informatie beschikbaar. Deze informatie hebben wij zo helder mogelijk weergegeven door kritisch te kijken naar de opbouw van de pagina’s. Door over de hele website dezelfde vormgeving en navigatiestructuur te gebruiken, is deze heel gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijk en snel de juiste informatie vinden. 

  Toegankelijkheid voor iedereen

  Energieloket Achterhoek is een semi-overheidswebsite. Dat betekent dat de website voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht eventuele beperkingen van een bezoeker. Deze website voldoet aan de technische en inhoudelijke richtlijnen van DigiToegankelijk. Zo gebruiken we alternatieve teksten bij afbeeldingen, is er een duidelijke navigatie en is er voldoende contrast in de teksten voor slechtziende bezoekers. Bovendien is de website responsive en daarmee even gebruiksvriendelijk op alle devices. Hierdoor kunnen alle bezoekers de informatie vinden over duurzaamheidsmaatregelen- en subsidies.  

  Energieloket
  Silver umbraco partner

  Flexibele en schaalbare website

  We bouwden de website op Umbraco; een open source content managementsysteem (CMS). Dit CMS is zeer flexibel en gebruiksvriendelijk. Het maakt het mogelijk om de website op een efficiënte en gestructureerde manier op te bouwen. Bovenop het CMS bouwden wij een visuele technische laag, waardoor Energieloket Achterhoek de website zelf eenvoudig en overzichtelijk kan beheren. Daarnaast is het CMS zo slim ingericht dat de gebruiker door middel van dynamische koppelingen heel gemakkelijk content kan toevoegen. Die content wordt automatisch gekoppeld op de juiste plek. Bovendien biedt Umbraco de mogelijkheid om de website uit te breiden met extra functies en modules, waardoor de website in de toekomst nog verder geoptimaliseerd kan worden.

  Marketingactiviteiten verbeteren met uMarketingSuite

  Wij hebben uMarketingSuite geïntegreerd binnen Umbraco. Deze tool voegt handige marketingfunctionaliteiten toe aan het CMS, zoals geïntegreerde analytics. Hiermee kunnen we in één oogopslag zien welke pagina’s goed worden bekeken en welke minder. Ook is de website voorzien van een A/B-testingmogelijkheid. Aan de hand hiervan kunnen we content verder optimaliseren. Bovendien kunnen we personalisatie opbouwen per bezoeker op basis van hun gedrag op de website. Zo tonen we bezoekers de juiste informatie. Niet alleen op basis van locatie, maar ook op basis van de customer journey. uMarketingSuite beheert gegevens AVG-proof; deze worden binnen Europa opgeslagen. 

  Umarketingsuite
  Portaal Energieloket Modules
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider-2
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider-5
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider-3
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider-1
  230509 - LGSZ Case - Energieloket - Slider-4

  Ook een website die jouw doelgroep aanspreekt?

  Wij realiseren dit met de modernste technieken.

  Contact opnemen