360 extra proefpakket aanvragen

Met Google Ads.

Curan, specialist in intermitterend katheteriseren, legde de vraag bij LOGISZ neer om meer bekendheid voor Curan op de Nederlandse maar ook de internationale markt te creëren. De wens was om daarmee ook het aantal aanvragen voor proefpakketten te verhogen. Na het uitvoeren van het doelgroeponderzoek werden o.a. Google Search Ads campagnes voor zowel Nederland als Duitsland ingezet. Mét resultaat. Zo werden er binnen één jaar vanuit de Google Search Ads campagnes maar liefst 360 extra proefpakketten aangevraagd.

220921 opmaak Curan case
Doelgroep Curan

Waar zoekt de doelgroep op?

Allereerst is het van belang om te weten waar de doelgroep op zoekt. Met de Google Search Ads campagnes heb je de mogelijkheid om advertenties te tonen op Google op basis van de zoekopdrachten van de doelgroep. We begonnen daarom met een zoekwoordenonderzoek om de zoekintentie van de doelgroep in kaart te brengen.  Wanneer de zoekwoorden in kaart zijn gebracht, worden er pakkende advertenties geschreven die matchen bij de zoekopdrachten. 

Waarom Google Ads?

Het voordeel van Google Search Ads campagnes is dat je direct de juiste doelgroep te pakken hebt op basis van de zoekintentie. Je bepaalt zelf op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Op basis van biedingen kun je bij hele relevante zoekopdrachten op de eerste positie in Google staan. De doorklikken vanuit een Google Search Ads campagne zijn daarom ook vaak hoger dan bij bijvoorbeeld een Facebookcampagne waar je niet kunt segmenteren op zoekintentie. Daarbij zijn de Google Search Ads campagnes ook dynamisch. Wil je een maand wat minder uitgeven omdat het product seizoensgebonden is? Geen probleem. Het dynamische karakter zorgt er wel voor dat je optimalisatieslagen moet uitvoeren om zo dezelfde resultaten te kunnen blijven behouden.
Google Ads
Succesmomenten

Succesmomenten meten

Nadat de zoekwoorden zijn bepaald en de advertenties ingericht, biedt Google Ads de mogelijkheid om conversies in te stellen. Dit zijn de succesmomenten waarmee je kunt bepalen of je campagne succesvol is geweest. Ook kan Google Ads hiermee sturen om de meest relevante zoekopdrachten te targeten die de grootste kans hebben om te converteren. Voor Curan werd een conversie gemeten wanneer iemand op de website een proefpakket had aangevraagd. 

Optimalisatieslag

Maandelijks werden de campagnes voor Curan geoptimaliseerd. Zo werden zoekopdrachten uitgesloten die niet relevant genoeg waren en werden biedingen aangepast op basis van de concurrentie en de positie van Curan. De optimalisatieslagen leverden een stijgende lijn in het aantal conversies op, wat uiteindelijk leidde tot 360 extra proefpakket aanvragen!

Google Partner

Ook op zoek naar een Google Ads specialist?

Naast Google Search campagnes verzorgen wij ook Google Display, Google Shopping en Google Video (Youtube) campagnes. De marketeers van LOGISZ zijn in het bezit van de Google Ads certificaten en LOGISZ is daarnaast ook Google Partner. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Dat wil ik ook