Branding van Berdal

Volgens de langetermijnvisie.

Berdal uit Almelo ontwikkelt en produceert duurzame kunststof- en rubberartikelen. Om te zorgen dat hun doelgroep, bestaande uit groothandels en retailketens, de producten van Berdal nog succesvoller kan aanbieden hebben we samen de merkstrategie herzien. Een belangrijk onderdeel van dit traject was het doorontwikkelen van hun merkenportfolio. De rebranding maakt onderdeel uit van het beleidsplan 2025 dat we samen hebben ontwikkeld en vormgegeven. 
221221-3Cases-page---1e-foto_BERDAL
221221-3Cases-page---3e-foto_Berdal

Inspirerend beleidsplan

Samen met Berdal ontwikkelden we een beleidsplan. In dit document hebben we de doelstellingen voor 2025 vastgelegd en vormgegeven voor presentatie aan de Raad van Commissarissen en medewerkers. We hebben ook samen de visie, missie en positionering voor het plan aangescherpt. Daarnaast ontwikkelden we een thema om medewerkers te inspireren en te laten groeien richting de opgestelde Kritische Succes Factoren. Het thema ‘Lets’s Grow Together’ haakt aan bij de pay-off en helpt om interne communicatie en toetsing concreter te maken.  

  Rebranding merkportfolio 

  Als overkoepelende organisatie verbindt Berdal de merken Gripline, Pandser, Premiumfol, Konvox en FENTO. Tijdens een vooronderzoek interviewden we verschillende Europese Berdal-klanten om te achterhalen waar hun behoeften liggen. Op basis hiervan hebben we per merk assortiment, kenmerken en doelgroepen herijkt. Zo weten eindgebruikers nog beter welk merk het past bij hun project. We gaven zowel de merkverhalen als de visuele identiteit een update. De klanten van Berdal konden de ontwikkelingen rond de rebranding in meerdere talen volgen via mailings en sociale media.

  221221-3Cases-page---3e-foto_Berdal-Family
  221221 3Cases page - Berdal - 50jaar

  Communicatie rond het jubileum

  In 2022 bestond Berdal 50 jaar. Voor deze gelegenheid ontwikkelden we een jubileum-variant van het logo. Deze voerden we vervolgens door in alle communicatiemiddelen die we met Berdal maken, zoals mailings, presentaties, advertenties en e-mailhandtekeningen. We stonden uitgebreid stil bij het 50-jarig bestaan, maar kijken nu vooral weer vooruit met elkaar!

  Meer weten over het ontwikkelen van jouw merk?

  Met een scherpe positionering en passende uitstraling brengen we jouw doelgroep in beweging.