Stagiaires Yentl en Coen aan de bak voor klanten

Wow, dat ging snel, zeg! De stages van Yentl Schreijer (Communicatie) en Coen Severein (Webdeveloper) zitten er alweer op. Zo’n vijf maanden hebben de twee studenten bij Logisz in de praktijk voor het eerst hun toekomstig vak ervaren. Dat smaakt naar meer, verzekert Coen: “Ik mocht mijn kennis daadwerkelijk inzetten voor klanten. Dat is toch wel gaaf, hoor!” Samen met Yentl kijkt hij terug op een leerzame tijd.

 

Meehelpen met grote projecten

Coen zit in het derde jaar van de studie Web Development aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens zijn stage liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn. Weer of geen weer, de Doesburger kwam vijf dagen in de week trouw op zijn scooter naar Doetinchem. Twaalf kilometer heen, twaalf kilometer terug; Coen draaide zijn hand er niet voor om. “Voor mij was dit een echte meewerkstage”, vertelt hij. “Ik heb hier vanaf de eerste dag meegedraaid bij allerlei projecten. Of ja, gewoon… Eerlijk gezegd keek ik daar best van op. Ik mocht in de praktijk echt aan de slag. Dat had ik nooit verwacht. Niks kleine klusjes, maar volop meehelpen bij grote projecten. Mijn stage hier is voorbij gevlogen.”

“Van begin tot eind heb ik meegeholpen bij een website maken voor een nieuwe school”, vervolgt Coen met een concreet voorbeeld. “Die website heb ik helemaal uitgewerkt. Wat dat wil zeggen? Nou, ik heb het ontwerp uitgezet in een code. Aan plaatjes en content heb ik dus een visuele code gegeven. Het was heel leuk om zo’n klus zelf te mogen doen. Op school en in mijn vrije tijd heb ik weleens zoiets gedaan, maar nu mocht ik mijn kennis daadwerkelijk inzetten voor klanten. Dat is gaaf, hoor! Mijn leerzaamste moment? Ik heb gewerkt met een nieuwe codeertaal: dotNET. Of ik nu beter weet wat ik wil? Na deze stage neig ik naar de front-end web development. Ik wil bijdragen aan alles wat je ziet op een website.”

 
Stage
Stage

Gaaf een nieuwsbrief verzorgen

Yentl, derdejaars student aan de HAN-opleiding Communicatie in Nijmegen, was niet onbekend met Logisz. “Ik zocht een stage in marketing en communicatie in mijn regio”, opent de Zelhemse. “Logisz was eigenlijk het eerste bedrijf dat in mij opkwam. In deze omgeving is dit een bekend marketing- en communicatiebureau. Ik dacht: dat moet ik proberen. Waar Logisz voor staat spreekt mij aan. Het is een heel veelzijdig bureau met marketing en communicatie van A tot Z.”

Dat laatste heeft Yentl zeker ervaren. “In het begin kreeg ik kleine opdrachten, maar al snel werden het projecten. Ik had vooraf niet gedacht dat ik projectmanagement zo leuk zou vinden. Ik moest een heleboel zaken regelen en omgaan met deadlines. Bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief van De Steck, het innovatiecentrum in Doetinchem. Alles goed inplannen, de tijd bewaken, zorgen dat je geen input mist en collega’s aansturen: bij een nieuwsbrief verzorgen komt veel kijken en dat was gaaf. Zo had ik meerdere projecten en was ik elke dag met verschillende leuke opdrachten bezig.”

Tussen de bedrijven door heeft Yentl ook nog eens onderzoek gedaan naar de rol van Logisz in De Steck. “Ik heb uitgezocht hoe Logisz het beste invulling kan geven aan haar rol als participant daar. Mijn conclusie? Logisz moet initiatief tonen om aan het gedachtegoed van De Steck te voldoen. Dat kan bijvoorbeeld door evenementen te organiseren voor andere ondernemers in De Steck. Het gaat om de samenwerking opzoeken en invulling geven aan je kennisrol op gebied van marketing en communicatie.”

  

Afscheidfriet speciaal

Yentl en Coen gaan allebei terug naar de schoolbanken. Gelukkig verlieten ze Logisz niet voordat ze hun collega’s hadden getrakteerd op ‘afscheidsfriet speciaal’. “We wilden een keer wat anders dan taart. Waarom geen afscheidsfriet speciaal als bedankje?”, zegt Yentl glimlachend. Ze wil twee collega’s graag bedanken: “Eva was een hele fijne begeleider. En Koen heeft mij goed geholpen bij de opbouw van mijn onderzoeksverslag.” Coen vult aan: “Laten we Frank niet vergeten! Van hem heb ik niet alleen geleerd over web development, maar ook over ICT-zaken, zoals het aansluiten van computers. Dat neem ik toch maar mooi mee.”

Ga terug