Een complete online advies- en offertetool

Voor de installateurs van SunNed.

Veel installateurs van zonnepanelen zijn aangesloten bij SunNed: een samenwerkingsverband van en voor de installatiebedrijven. Speciaal voor hen ontwikkelden wij een slimme online advies- en offertetool. Hiermee maken de SunNed installateurs (Solarteurs) snel een legplan, offerte met rendementsberekeningen en een bestellijst voor het plaatsen van zonnepanelen. Klantspecifiek, nauwkeurig en voorzien van hun eigen prijzen, data en gegevens. Precies wat ze nodig hebben om hun werk nog beter en sneller te kunnen uitvoeren.

Sunned

Van Excel bestand naar online tool

Bij SunNed zagen ze jaren geleden al dat het opstellen van offertes beter en sneller kon dan met het huidige Excel bestand. De globale wensen en ideeën over het functioneren van een online tool waren aanwezig. Maar het ontbrak aan de technische kennis om dit te realiseren. Daarom kwamen wij in beeld. Vanuit onze expertise maakten wij van hun wensen een gebruiksvriendelijke online tool. Hét complete platform voor het opstellen van offertes.

  Dé tool voor installateurs

  Alle aangesloten installateurs hebben een persoonlijk account. Daar vinden ze hun eigen prijslijsten, productlijsten en offerteteksten. En dankzij slimme technische integraties zijn ook alle woninggegevens in het systeem te vinden. De installateurs hoeven alleen nog maar de postcode en het huisnummer van de klant in te vullen. Het systeem maakt de berekeningen, waarna er een kant-en-klare offerte uitrolt. Zo weet je als installateur zeker dat je niks over het hoofd ziet. 

   

  Continue doorontwikkeling

  12 jaar geleden hebben we de eerste versie van de online adviestool ontwikkeld. En in de afgelopen jaren hebben we niet stilgezeten. De nieuwste wet- en regelgeving zijn in het systeem verwerkt, nieuwe producten in de industrie zijn toegevoegd en ook de techniek achter de tool hebben we continu doorontwikkeld. En we blijven graag vooroplopen. Daarom lanceren we nu de tweede versie van deze tool: nog completer en gebruiksvriendelijker. 

  Ranking

  57.584

  offertes gemaakt

  icon-comments-alt

  589

  actieve installateures

  Sunned tool - Adviezen
  Sunned tool - Hulpitems
  Sunned tool | Integraties
  Sunned tool - Abonnementen

  Een aantal functies waar we trots op zijn

  All-in view integratie

  2D en 3D weergave laat onder meer de ligging en de helling van het dak zien. Op basis van deze woninggegevens genereert het systeem automatisch een legplan.

  Meer gebruiksgemak

  De menustructuur, opbouw van de website, routing om een offerte te genereren: het is in de afgelopen jaren allemaal geoptimaliseerd op basis van gebruikerservaringen. 

  Adviestool

  Vooral bij koude leads is de adviestool een uitkomst: zonder bezoek te brengen aan de woning, brengt de Solateur nu een advies uit. De klant kan vervolgens digitaal kiezen voor een bedenktijd, aanpassing of een offerte.

  Digitale offertes

  Zijn alle berekeningen gemaakt en gegevens ingevoerd, dan genereert het systeem een offerte. Precies in de huisstijl van de installateur. De klant vindt deze digitale offerte eenvoudig terug via een persoonlijke link.
  1698837690315

  "Dankzij deze tool hebben de SunNed installateurs binnen 3 minuten een kant-en-klare offerte. Voor hen is dit een echte efficiëntieslag en dé reden om zich bij SunNed aan te sluiten. Ik ben in het bijzonder blij met de interactieve adviestool. Het is fijn dat de installateur kan toewerken naar een offerte, zonder dat hij tijd hoeft te steken in een bezoek aan huis. Dankzij onze krachtenbundeling en schaalgrootte hebben wij dit samen met LOGISZ kunnen realiseren."

  - Henri Schoeman, directeur bij SunNed

  Wil jij jouw wensen en ideeën ook omzetten naar een online tool?

  Regelen wij voor je!

  Ja, dat wil ik!