Een vacaturecampagne voor Bribus

Die aanpakkers de juiste kant opstuurt

Keukenproducent Bribus uit Dinxperlo is gespecialiseerd in de zakelijke markt. Zij verzorgen het complete traject, inclusief levering en montage. Omdat Bribus continu groeit zijn ze altijd op zoek naar keukenmonteurs. Eind 2020 lanceerden we samen de Supermonteurs-campagne. Met aansprekende video’s, advertenties en socials bereikten én wierven we in een krappe arbeidsmarkt honderden sollicitanten, zowel jonge als ervaren aanpakkers. 

logo met tekst - RGB

Van creatief concept naar campagne

Wie past er bij een superbaan waarin je moet beschikken over uitstekende montagevaardigheden en waarbij de dagen voorbijvliegen? Precies, een supermonteur! We ontwikkelden dit creatieve concept samen met Bribus en gingen vervolgens aan de slag met een herkenbaar beeldmerk en een toffe video die centraal stonden in de campagne. We schreven het script, zorgden voor special effects en stuurden onze filmploeg een dagje mee met de huidige Supermonteurs. Daarnaast ontwikkelden we een landingspagina, advertenties en socials waarin we vertelden over de voordelen van een superbaan bij Bribus.

3 supermonteurs van Bribus (1)

Campagne-optimalisatie

Een paar maanden na de looptijd van de eerste succesvolle campagne kregen we het verzoek van Bribus om de campagne weer op te starten. De communicatiemiddelen waren hetzelfde, maar de omstandigheden niet. Facebook en Instagram hadden een update gekregen, net als Apple iOS. Ook de coronacrisis had inmiddels de nodige invloed op de arbeidsmarkt. Daarom was er eerst een optimalisatieslag nodig. 

Doelgerichte filtering en content

We begonnen aan de voorkant van de campagne, met het verder specificeren van de doelgroepen op Facebook en Instagram. Bij die nieuwe doelgroepen hoorden natuurlijk ook bepaalde triggers. Daarom hebben we in samenwerking met Bribus ook de inhoud van de socials, vacatures en advertenties aangepast. Dit had een zeer positief effect op het aantal sollicitaties. Ook de inloopavonden die we gedurende de looptijd met Bribus organiseerden droegen bij aan de resultaten. Maar wij wilden het onderste uit de kan halen. 

  • Meer dan een verdubbeling van het percentage dat doorklikt na het zien van de advertentie: +130%
  • De kosten voor ieder geworven websitebezoek daalde met 39%
2-supermonteurs-keuken-aan-het-uitladen

Het verlagen van drempels

Om nóg meer uit de campagne te halen keken we ook nog eens kritisch naar het sollicitatieformulier op de landingspagina van Supermonteurs. Om te solliciteren moesten geïnteresseerden niet alleen veel gegevens invullen, maar waren ze ook verplicht om een cv en motivatiebrief als bijlage mee te sturen. In overleg met Bribus halveerden we het aantal invulvelden. In plaats van een verplichte motivatie als de bijlage voegden we een invulveld toe. En toen ging het pas echt los. 

Facts & figures

  • Totaal bereikte mensen: 571.772
  • Honderden geworven sollicitanten

LOGISZ werkt al jaren op Plug-and-play basis met Bribus. Deze campagne is een mooi voorbeeld van hoe wij doelgericht werken aan de ambities van Bribus.

Dat wil ik ook!