Bouwen aan twee nieuwe scholen

Houtkamp College en het Panora Lyceum.

En dan sta je als bureau plotseling voor een wel héél bijzondere opdracht. Een project waarvan de uitkomst een belangrijk onderdeel van de Doetinchemse toekomst zal vormen. Dat realiseerden we ons toen Achterhoek VO ons het vertrouwen gaf om de namen te bedenken van twee nieuwe scholen in Doetinchem voor mavo, havo en vwo. En dat was nog maar het begin van een mooie samenwerking…

Logo Houtkamp College
Logo Panora Lyceum

Naamgeving en conceptontwikkeling

Twee scholen. Twee namen. Een geweldige zoektocht die ons via de Doetinchemse stadsarchieven, brainstormsessies met verschillende collega’s en het uitgebreid bestuderen van de gewenste onderwijsprofielen uiteindelijk leidden naar: het Houtkamp College en het Panora Lyceum.

Ook bedachten we bij elke school een pay-off. Voor het Panora Lyceum werd dit ‘Wereldwijzer’ en het Houtkamp College werd voorzien van ‘Mijn Idee’. De namen, de pay-offs, maar bovenal de achterliggende filosofieën en visies van de scholen werden vertaald naar krachtige logo’s en een huisstijl.

De herkomst hiervan is terug te lezen op de landingspagina’s van het Houtkamp College en het Panora Lyceum. 

Houtkamp_College
Panora_Lyceum
houtkamp website

Twee scholen, twee nieuwe websites

Bij twee nieuwe scholen horen natuurlijk twee nieuwe websites. Dus die bouwden we! Uiteraard volledig in de nieuwe huisstijl met passende fotografie. De websites hebben een gebruiksvriendelijk CMS-systeem, waardoor medewerkers van scholen zelf content wijzigingen kunnen doorvoeren. Uiteraard met hulp van ons als dit nodig is. Natuurlijk blijven wij de websites ook technisch doorontwikkelen.

   Doordacht communicatieplan

   Met alleen het bouwen van een website, was het avontuur nog niet voorbij. We gingen op volle toeren verder. Zo creëerden we de social media kanalen (Facebook, LinkedIn en Instagram) voor zowel het Houtkamp College als het Panora Lyceum en dachten we na over een social media strategie. Wij startten met de ontwikkeling van content. Maar inmiddels gaan de scholen zelf ook helemaal los op de kanalen met de mooiste teksten, beelden en video’s! 

   Daarnaast maakten we een basis voor de brieven aan basisscholen in de regio Doetinchem en aan de ouders van de huidige groep 7-leeringen. Met deze brieven kon Achterhoek VO die belangrijke doelgroepen verder informeren. Ook schreven we een uitgebreid persbericht waarmee Achterhoek VO diverse media inlichtte over deze ingrijpende veranderingen in het Doetinchemse voortgezet onderwijs. Voor elke school ontwikkelden we een folder die de komende maanden en jaren voor diverse doeleinden ingezet wordt.

   Panora Lyceum & Houtkamp College Instagram
   Onthulling

   Onthullingsevenement 

   Op 9 oktober 2018 zijn de namen officieel onthuld aan leraren en medewerkers van het Ludger College, het Rietveld Lyceum en het Ulenhofcollege. Deze drie scholen maakten uiteindelijk plaats voor de twee nieuwe. Voor deze heugelijke dag produceerden we een video waarin de spanning langzaam werd opgebouwd in aanloop naar ‘de big bang’: de namen en logo’s van de nieuwe scholen.

   Dansers van dansschool In Dans uit Doetinchem omlijstten deze onthullingsvideo met stijlvolle choreografie. Hierna lichtten de rectoren van de twee nieuwe scholen de namen en de logo’s verder toe, waarvoor wij een heldere en aansprekende presentatie maakte. De docenten en medewerkers kregen ten slotte een door ons ontworpen wire-o boekje mee waarin de namen van de scholen én de visies ervan nogmaals werden uitgelegd.

    Een samenwerking zonder einde

    Het is mooi om te zien dat de scholen vandaag de dag volledig functioneren en dat zij hun communicatiemiddelen goed inzetten. We blijven ondersteunen waar nodig. Onder andere bij open dagen, fotografie, video’s en het doorontwikkelen van de website.

    Al met al een project waar we als team ongelofelijk trots op zijn!

    Ga terug