Weer opvallen in de markt

Nieuwe positionering voor Berdal.

Het Almelose Berdal is toonaangevend producent, leverancier en private label specialist in kunststof- en rubberproducten voor de bouw, de professionele ijzerwarenbranche en DHZ-branche. Haar ambitie is om zoveel mogelijk samen te werken met de volledige (bouw)keten. Niet zozeer als producent en leverancier, maar veel meer als partner die samen met haar relaties optrekt. Aan ons de vraag daarbij te ondersteunen.

Berdal postionering

Why, how, what

Om de markt gericht te kunnen bewerken, grijpen we altijd terug naar de kern. Om weer op te vallen en gezien te worden, moet Berdal namelijk eerst goed in de markt gezet worden. In 2017 hebben we ondersteund bij het definiëren van een authentieke, relevante en onderscheidende positionering. Hieruit vloeide een creatief communicatieconcept en een marketingcommunicatiestrategie.

In onze zoektocht naar het onderscheidend vermogen van Berdal zijn we veel om tafel gegaan om Berdal beter te leren kennen. In samenwerking met Berdal hebben het why, how en what van Berdal ontleed. Dit hebben we tastbaar gemaakt door hier duidelijke kernwaarden aan te koppelen. Kernwaarden die allen verenigd worden onder een overkoepelend thema: Let’s build together. Dit is tegelijkertijd de pay-off die terugslaat op de samenwerking op met de volledige (bouw)keten. Het is letterlijk een uitnodiging van Berdal aan haar partners om samen te werken.

Tijd om op naar buiten te treden!

Maar met alleen een positionering ben je er nog niet. De volgende stap was om het logo en de huisstijl aan te passen naar de nieuwe positionering. En om de positionering volledig tot ontplooiing te laten komen, moeten álle uitingen van Berdal de gedefinieerde kernwaarden ‘ademen’. Wij ontwikkelden een nieuwe website, www.berdal.com, die in het Nederlands, Frans, Duits, Pools en Engels is uitgerold. Daarnaast gaven we invulling aan de social media kanalen van Berdal, zorgden we voor brochures en andere huisstijldragers, maakten we een bedrijfsvideo en kleedden we het pand van Berdal aan, geheel in de nieuwe stijl.

why how what

Berdal groeit

Daarbij is het niet gebleven. Inmiddels zijn wij elke week volop bezig voor Berdal. Met websiteoptimalisaties, e-mailmarketing en berichtgeving op social media, maar ook met signing, brochures en de werving van nieuw personeel. En met succes! Berdal groeit en werkt steeds meer samen met de volledige bouwketen. Wat ons betreft een prachtig bedrijf om voor te werken.

Ga terug