Productnaam en lanceringscampagne

In een razendsnel tempo.

Winterwarm Heating Solutions is gespecialiseerd in luchtverwarming voor de zakelijke markt. Zij hebben in eigen huis een compleet nieuwe, hybride luchtverwarmer ontwikkeld die industriële ruimten snel en duurzaam verwarmt. Deze hybride luchtverwarmer heeft een innovatieve booster-technologie die werkt op gas of elektriciteit. Winterwarm wilde dit unieke product lanceren tijdens de ISH-beurs in Frankfurt, Duitsland. Aan ons de eer om -in zeer korte tijd- een productnaam en visuele identiteit te ontwikkelen met bijbehorende middelen, met als hoogtepunt een 3D-animatie over de werking van het systeem. 

Qwickshift

Van producteigenschappen naar resultaten

De weg naar een goede naam voor dit innovatieve luchtverwarmingssysteem begon met een productpositioneringsproces. We analyseerden de unieke eigenschappen en koppelden deze aan concrete resultaten voor de doelgroep. Deze bestaat voornamelijk uit ondernemers met een bedrijfsruimte, zoals een productiehal, garage, winkel of magazijn. Zo konden we de toegevoegde waarde duidelijk overbrengen. Op basis hiervan kwamen we tot de naam: Qwikshift. 

Qwickshift
Qwikshift

Passende naam voor een hybride verwarmer die snel schakelt

Een van de belangrijkste producteigenschappen is het snel kunnen verwarmen van een ruimte door middel van de booster. Dit hebben wij vertaald naar een passende naam. Qwik is afgeleid van het Engelse woord voor snel: ‘quick’. We kozen voor deze schrijfwijze omdat het makkelijk te lezen en uit te spreken is. De Nederlandse doelgroep herkent ook het woord ‘kwik’ erin, een verkorting van kwikzilver. Dit scheikundig element wordt gebruikt om de temperatuur aan te geven in thermometers.

Een andere belangrijke functionaliteit van het product is het slim schakelen tussen de booster en warmtepomp. Met het werkwoord, dat ‘aanpassen’ of ‘schakelen’ betekent, is direct de grootste unieke waarde duidelijk: snel aanpassen. De tagline ‘Hybrid Heater’ maakt duidelijk om welk product het gaat: een hybride verwarmer. De productnaam en de tagline vertellen het complete verhaal in één oogopslag. 

 

Een herkenbare visuele identiteit voor high-end techniek

Een logo is onmisbaar bij een visuele identiteit. Om in lijn te blijven met de bestaande huisstijl van Winterwarm was ons uitgangspunt het bestaande oranje en blauw. Daarnaast hebben we een donkerblauwe kleur toegevoegd om het nieuwe unieke product een eigen identiteit mee te geven op de beurs en landingspagina. De lijnen van het beeldmerk vormen de H van ‘hybride’. Ze staan in contact met elkaar, zoals de warmtepomp en de luchtverwarmer. De ruimte tussen de lijnen geeft aan dat het losse elementen zijn die met elkaar zijn verbonden. Ook is de ronde vorm van het Winterwarm logo op een vernieuwde manier verwerkt in het logo van Qwikshift.

Qwikshift

Landingspagina met een sterke 3D-animatie

Voor de lancering van de Qwikshift Hybrid Heater ontwikkelden we een productlandingspagina: qwikshift.nl. Hier is alle informatie te vinden van de unieke hybride luchtverwarmer. Zo is de pagina onder andere voorzien van diverse visuals, facts & figures en een exploded-viewtekening. Dankzij de korte animatie in de header is voor de websitebezoeker direct duidelijk welke unieke producteigenschappen de Hybrid Heater heeft en wat de voordelen zijn voor de doelgroep. Bekijk de video hieronder. 

 

 

Lancering van de Qwikshift Hybrid Heater in Frankfurt

Tijdens de ISH-beurs in Frankfurt was het zover; Winterwarm presenteerde met trots de Qwikshift. Wij verzorgden alle visuals voor de beurstand in lijn met de nieuwe huisstijl. Bezoekers reageerden erg positief na hun kennismaking met de Qwikshift. Daarnaast ontwikkelden wij een tweetalige flyer waarin de bezoekers alle productkenmerken en voordelen konden nalezen. De 3D-video werd ook op de beurs getoond via een groot scherm.

230309 - LGSZ Case - Qwikshift - Slider4
230309 - LGSZ Case - Qwikshift - Slider3
230309 - LGSZ Case - Qwikshift - Slider2
230309 - LGSZ Case - Qwikshift - Slider

Een introductie voor jouw nieuwe product?

Met een goede productlancering zet je jouw product sterk op de markt.