Complete communicatie rondom beurs

Standontwerp en klantcontact voor Bribus op BouwBeurs.

De BouwBeurs is het evenement voor uitvoerende en voorschrijvende bouwspecialisten. Keukenspecialist Bribus is er dan ook altijd bij op dit tweejaarlijks evenement. Daar komt meer bij kijken dan alleen een tafel uitklappen en wat folders neerleggen. Want Bribus pakt uit met een ruime stand waarmee zij bezoekers van niet alleen informatie maar ook alle gemakken voorziet. Dat vergt de nodige communicatie en marketing zowel voor, na als tijdens de beurs. Bovendien past het volledig bij Bribus’ marketingstrategie.

Een stand in eigen huisstijl

LOGISZ zet zich al jaren in voor die strategie. Ten tijde van de BouwBeurs in 2019 vierde Bribus haar 90-jarig bestaan. Daarnaast lanceerde zij Studio B: een nieuwe, door LOGISZ ontwikkelde, keuken-configuratietool. De beursstand stond niet alleen in het teken van 90 jaar Bribus, maar was ook in de huisstijl van Studio B ingericht. De stand sloot volledig aan op de showrooms van Bribus. Zo past het exact in hun marketingstrategie en herkent de doelgroep het direct.

Visuele ondersteuning in de stand

Samen met Bribus en de standbouwer bedachten we een looproute door de grote stand. We dachten mee over de invulling en creëerden de visuele ondersteuning. Hiervoor ontwierpen we de achtergronden en ‘muren’ van de stand. De beeldschermen speelden onze videoproducties voor Bribus af. De portretten aan de muren lieten kenmerkende afbeeldingen zien van diverse Nederlandse steden om te onderstrepen dat Bribus in het hele land actief is. 

Bribus Bouwbeurs
Bribus Bouwbeurs
Bribus Bouwbeurs
Bribus Bouwbeurs
Bribus Bouwbeurs
Bribus Bouwbeurs

Communicatie voor en na de beurs

In de stand werden hapjes en drankjes geserveerd. Die horecagelegenheid, in Studio-B stijl, is er niet zomaar. Het is extra service voor bezoekers die in gesprek zijn met de accountmanagers van Bribus. Om er zeker van te zijn dat de doelgroep Bribus op de beurs weet te vinden, realiseerden we een uitnodigingstraject. Dit hield in dat er een e-mailcampagne gestart is en er een nieuwe webpagina kwam. Hierop presenteerden we de noviteiten die Bribus op de beurs aankondigde. Bovendien konden genodigden een tafel met een tijdslot reserveren op de beurs. Zo waren er nooit teveel of te weinig bezoekers tegelijkertijd waardoor de accountmanagers goed hun verhaal konden doen en er altijd reuring in de stand was.

Naderhand zijn ze via e-mail uitvoerig bedankt voor hun komst. Dit gaf meteen de gelegenheid om de info van de beurs nog eens te herhalen. Bovendien zorgde het ervoor dat Bribus een drukbezochte stand had.

Video opnames

Tot slot produceerde LOGISZ diverse video’s tijdens de beurs. Deze dienden niet alleen als sfeerbeeld, maar ook als dankwoord voor bezoekers. De Bribus-stand op de BouwBeurs is meer dan een verzameling verkoopplaatjes. Het past volledig in de stijl, strategie, marketing en uitstraling van Bribus. Inclusief communicatie vooraf, tijdens en na de beurs. Zo breng je een boodschap over en zorg je ervoor dat bezoekers een goede ervaring beleven bij je stand.

Ga terug